Русская версия Slovenščina English

Študenti slovenského gymnázia sa zúčastnili na literárnej hodine, venovaný Levovi Tolstému „Veľkému duchu. Veľký génius"

  1. decembra 2023 sa literárna hodina „Veľký duch. Veľký génius“, venovaný životu a dielu veľkého ruského spisovateľa L.N. Tolstoj.
Podujatia, ktoré sa konalo v rámci vzdelávacieho projektu „Svetlo Yasnaya Polyana“, sa zúčastnili učitelia a študenti gymnázia pomenovaného po ňom. Ivan Horvat (Bratislava), zástupcovia verejných organizácií.
Interaktívny komunikačný formát stretnutia umožnil podrobnejšie diskutovať o zaujímavostiach zo života veľkého spisovateľa, klásť otázky a dostávať odpovede. Prítomní sa na nejaký čas stali divákmi: na veľkom plátne s veľkým záujmom hľadeli na unikátne dokumentárne zábery videokroniky, ktoré zachytávali Leva Tolstého a jeho sprievod, najmä lekára a priateľa L. N. Tolstoj Dušan Makovitsky pochádza zo Slovenska z Ružomberka.
Na konci podujatia účastníci nadšene odpovedali na kvízové otázky založené na stránkach Tolstého biografie. Víťazi dostali za odmenu unikátnu publikáciu – knihu v ruskom a slovenskom jazyku „Rozprávka o Igorovej kampani“, ktorú vydalo EFSPiK spolu s verejnou organizáciou „Slavica“ a sladké darčeky.
Stretnutie sa skončilo prehliadkou bannerovej výstavy „Svetlo Yasnaya Polyana“, ktorú poskytlo Štátne múzeum-Estate L.N. Tolstoy "Yasnaya Polyana".