Русская версия Slovenščina English

Ruské centrum v Bratislave Vás pozýva na III. svetovú online videokonferenciu venovanú 79. výročiu prelomenia blokády Leningradu

Ruské centrum v Bratislave Vás pozýva na III. svetovú online videokonferenciu venovanú 79. výročiu prelomenia blokády Leningradu a 78. výročiu úplného oslobodenia Leningradu spod fašistickej blokády počas Veľkej vlasteneckej vojny v r. 1941-1945.

Vojnoví veteráni a obyvatelia obliehaného Leningradu z celého sveta sa opäť stretnú s Petrohradom.

Organizátormi videokonferencie sú Výbor pre vonkajšie vzťahy Petrohradu spolu s Federálnou agentúrou Rossotrudničestvo.

Hlavnými účastníkmi videokonferencie sú obyvatelia obliehaného Leningradu, členovia proti hitlerovskej koalície „Pamäť, ktorá zachraňuje svet“

Začiatok konferencie je 28. januára 2022 o 12:00.

Žiadosti o pripojenie na videokonferenciu zasielajte na e-mail: info@slavfond.eu

Konferencia 2022 bude v poradí už treťou a jej súčasťou bude priama video komunikácia medzi Petrohradom a verejnými organizáciami, ktoré združujú veteránov, preživších blokádu žijúcich v zahraničí, prejavy samotných účastníkov – zástupcov asi 25 krajín. Špeciálne pre toto podujatie je pripravené gratulačné video od guvernéra Petrohradu Alexandra Beglova, pre množstvo svetoznámych Petrohradčanov. Koncertný program predvedú poprední petrohradskí umelci (Petrohradská hudobná komédia Divadlo, sv. atď.). Diskutované budú aktuálne otázky podpory veteránov, vlasteneckej výchovy a rozvoja medzinárodných vzťahov. Na videokonferenciu budú pripravené tematické reportáže z miest nášho mesta spojené so spomienkou na blokádu.

Stránka venovaná implementácii štátnej politiky Ruskej federácie vo vzťahu ku krajanom v zahraničí vládou Petrohradu je www.spbrumir.ru.