Русская версия Slovenščina English

V Bratislave sa konala hodina-reflexia na tému „Lekcie Dostojevského“.

Dňa 13. decembra 2022 sa v Európskom fonde slovanskej písomnosti a kultúry v rámci vzdelávacieho projektu „Dostojevskij: spisovateľ a človek“ uskutočnila reflexia na tému „Dostojevského lekcie“.

Akcie sa zúčastnilo viac ako 70 ľudí. Sú medzi nimi gymnazisti a učitelia gymnázií I. Horvata a A. Einsteina, študenti kurzov ruského jazyka v jazykovej škole Spektr.

Podujatie pripravil a hostil Európsky fond  slovanskej písomnosti a kultúry spolu s fondom Ukrajinskej písomnosti a kultúry.

Po prednáške o najdôležitejších etapách spisovateľovho života sa účastníci aktívne zapojili do diskusie o prepojení spisovateľovej biografie a jeho tvorby, pokúsili sa odpovedať na otázku: „Spisovateľove romány by boli tiež geniálne, keby on sám nestáli na lešení, neprežili ťažkú prácu, nebojovali so zlomyseľnou závislosťou?

Počas prehliadky fotodokumentačnej výstavy „Dostojevskij. Epizódy“, ktoré poskytuje „Literárne a pamätné múzeum pomenované po A.I. F.M. Dostojevského“ v Petrohrade, chlapi nadšene a veľa rozprávali o zvláštnostiach svetonázoru a originalite tvorby Fiodora Michajloviča.