Русская версия Slovenščina English

Čarovný svet Harryho Pottera a fantastických zverov

8. júna 2022 pedagógovia Európskeho fondu slovanskej pisomnosti a kultúru a Fondu ukrajinskej písomnosti a kultúry uskutočnili otvorenú hodinu a predstavili deťom a návštevníkom knižnice diela slávnej spisovateľky JK Rowlingovej (nar. 31. júla 1965).

JK Rowling je britská spisovateľka, scenáristka a filmová producentka, známa najmä ako autorka série románov o Harrym Potterovi. Počas podujatia sa mladý čitatelia dozvedeli zaujímavé fakty z biografie JK Rowlingovej, objavili úžasný svet Harryho Pottera a fantastických zverí, a odhalil aj obrazy hrdinov diel.

Európsky fond pre slovanskú literatúru a kultúru a Fond pre ukrajinskú literatúru a kultúru vás pozývajú na návštevu knižnice a ponoriť sa do magického sveta Harryho Pottera a fantastických zverí, kde vládne svet mágie, dobrodružstva, fantázie a svet nových vedomostí!

"Fantastické zvery a ich výskyt"

JK Rowlingová sa stala jedným zo zakladateľov žánru fantasy kníh a ponúka čitateľovi zápletku udalostí ,ktorá sa odohrávala za 70 rokov do príbehu Harryho Pottera. Kniha „Fantastické zvery a ich výskyt“ je jednou z povinných učebníc na Rokfortskej škole v disciplíne „Starostlivosť o čarovné stvorenia“. Nie je ťažké uhádnuť, že vzrušujúce dobrodružstvá opísané vymysleným autorom sa okamžite stali bestsellerom a cieľom mnohých významných režisérov. Filmové spracovanie diela zozbierala mnoho prestížnych ocenení a fanúšikovia Harryho Pottera majú nových obľubených hrdinov a stvorení.

Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny

Toto vydanie obsahuje pôvodný scenár k druhej časti eposu o fantastických zveroch. Udalosti v knihe " Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny" sa odvíjajú niekoľko mesiacov po prvom príbehu a sú prenesené do iného mesta a potom aj dokonca do Rokfortu. Otvoria sa pred vami nové tajomstvá magického sveta, čo znamená, že sa objavia noví nepriateľia. Mágovia a čarodejníci sa pokúsia ovládnuť ľudský svet, ale priateľstvo, láska a oddanosť sa ukazujú že sú silnejšie. Newt Salamander, alias fiktívny rozprávač, vie čo má robiť, a všetko preberá na seba.

Sága o Harrym Potterovi

Samozrejme, JK Rowling venovala väčšinu svojho literárneho života sérii románov o Harrym Potterovi. Toto sú najslávnejšie a najznámejšie fantasy knihy, ktorých úspech presiahol Spojené kráľovstvo a našli si fanúšikov medzi miliónmi dospelých a detí. Knihy sú chronologickým príbehom o mladom čarodejníkovi Harrym a jeho nemenej slávnych kamarátoch Ronovi a Hermione. Zvedavé deti sa dostanú do magickej školy kúzelníkov, kde sa budú musieť naučiť čarodejníctvo, vyrastať a bojovať proti zločincom. Hlavná konfrontácia sa odohráva medzi Harrym Potterom a Voldemortom, ktorý chce obsadiť a zotročiť magický svet. Zdalo by sa, že klasická zápletka boja medzi dobrom a zlom, v čom je jedinečná? Knihy by neboli úspešné, nebyť jedinečného štýlu JK Rowlingovej, ktorá opisuje aj tie najmenšie detaily dodáva fascinujúci realizmus a šarm postáv. Séria románov sa dá považovať výlučne za fantasy, spojila mnoho žánrov vrátane detektívky, dobrodružstva, trileru. Pôvodne bol román určený detskému publiku, no ako postavy starli, tak starli aj potenciálni čitatelia a samotná dejová línia sa stávala komplikovanejšou a komplexnejšou.


Otváracie hodiny knižnice:

Pondelok - piatok - 08:00 - 15:00 (večer - po dohode).

Sobota, nedeľa- Zatvorené -víkend

Knižnica sa nachádza na adrese: Ivánska cesta 30/B Business center AIRCRAFT

Telefónne číslo: +421 908 062 154

Email: ukrmovakalynova@gmail.com

Facebook/Instagram: ukrmovakalynova.


 












Zdroj: https://stylus.ua/ru/articles/474.html