Русская версия Slovenščina English

Tematická lekcia na tému „Návšteva pani Medenej hory“

Knižnice Európskeho fondu slovanskej písomnosti a kultúry, fond Ukrajinskú písomnosti a kultúru otvorili svoje brány malým čitateľom, ktorí sa chcú ponoriť do kúzla rozprávky.
Učitelia fondov predstavili deťom prácu slávneho uralského rozprávača P.P. Bažova. Jeho knihy milujú dospelí aj deti po celom svete. Takže zbierka rozprávok "Malachitová škatuľa", s ktorou sa mali deti zoznámiť, bola prvýkrát preložená do angličtiny a vydaná v Londýne a New Yorku v roku 1944, potom v Prahe, v Paríži. Potom bola kniha preložená do nemčiny, maďarčiny, rumunčiny, čínštiny, japončiny. Celkovo - v 100 jazykoch sveta.
Počas podujatia sa malí čitatelia dozvedeli zaujímavé fakty z biografie Pavla Bažova, objavili úžasný svet Pani Medenej hory a odhalili obrazy hrdinov diela. Potom nasledovala lekcia o výučbe expresívneho čítania a prerozprávania epizódy s ústnou kresbou portrétu milovaného hrdinu a na konci hodiny si každý mohol tento obrázok nakresliť ceruzkami a farbami.
Podľa učiteľov základiek deti prostredníctvom rozprávok objavujú všetko bohatstvo prírody, učia sa ju milovať, chrániť a rozumne využívať. Je to dlhá, kompetentná práca dospelých a neustála práca mysle a srdca dieťaťa.