Русская версия Slovenščina English

Deti z Ukrajiny ovládajú slovnú zásobu slovenského jazyka

Dňa 1. apríla 2022 sa uskutočnili pravidelné hodiny pre deti z Ukrajiny na štúdium slovenského jazyka s podporou pedagógov Európskoho fondu slovanskej pisomnosti a kultúru, fondu Ukrajinskej pisomnosti a kultúru, jazykových škôl "Spektr" a "Mova Kalinova", a Súkromné slovanské gymnázium v Bratislave.

Je za tým skvelá práca oboch vyššie uvedených organizácií a každého dieťaťa, ktoré v sebe nájde chuť, vytrvalosť a chuť nielen žiť na Slovensku, ale sa aj integrovať a naučiť sa ťažký jazyk. Hodiny vedú odborní učitelia, ktorí sa zameriavajú na vzdelávací materiál vyvinutý špeciálne pre deti cudzincov s cieľom zapojiť ich do vzdelávacieho procesu v Slovenskej republike.
 
Tentoraz boli hodiny venované oboznámeniu sa so slovnou zásobou tak dôležitej témy v živote každého človeka-rodiny. Deti sa zoznámili so slovami označujúcimi členov rodiny, naučili sa reprezentovať svoju rodinu. Deti im usilovne a s radosťou zapisovali nové slová, niekoľkokrát ich vyslovovali a čítali, ľahko si zapamätali celé frázy.
Deti sú motivovaní a dobre chápu, že bez znalosti jazyka nie je možné komunikovať s ľuďmi, nadväzovať známosti a priateľov a cítiť sa sebaisto.