Русская версия Slovenščina English

Pre Ruské centra Fondu „Russkij mir“ sa otvoril prístup do Elektronického vzdelávacieho zdroja (EVZ) „Ruština ako cudzí jazyk“

Vážené kolegyne a vážení kolegovia!

Pre Ruské centra Fondu „Russkij mir“ sa otvoril prístup do Elektronického vzdelávacieho zdroja (EVZ) „Ruština ako cudzí jazyk“ – https://ros-edu.ru/. Možnosť práce so zdrojom poskytla Spoločnosť „IPR Media“, ktorá je najväčším vývojárom digitálnych vzdelávacích zdrojov a vydavateľstvo „IPR Média“.

Obdržať prístup môžete aj keď zašlete žiadosť na email: info@slavfond.

Pre pohodlnejšie oboznámenie sa so zdrojom a pre rýchly štart s prácou v EVZ vám ponúkame možnosť absolvovania webinára, ktorý organizuje vydavateľstvo „IPR Média“ dňa 22. septembra 2021 v čase od 12:00 do 13:00 SEČ (13:00-14:00 Moskovského času). 

Účastníci seminára:

- preštudujú obsah učebníc a učebných pomôcok z ruštiny ako cudzieho jazyka, audio a video materiály a testy

- naučia sa osobitostiam práce v osobných účtoch učiteľa a študenta

- vyskúšajú si prácu v elektronickej knižnici IPRbooks (produkt IPRMedia)

- budú môcť položiť akékoľvek otázky týkajúce sa zdroja.

Odkaz pre registráciu na seminár: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZErf--prT8jGNYWnwIaQCTZOfVhJ_qtQpOJ

EVZ „RJ ako CJ“ zahŕňa aktuálne moderné licencované vydania od týchto vydavateľstiev bez výnimky: Vysokoškolské vzdelávanie, Zlatoust, IPR Media, „Ruský jazyk. Kurzy“, Moskovská štátna univerzita M.V. Lomonosova, Vydavateľstvo Južnej federálnej univerzity, Ruská univerzita priateľstva národov, Gercenova ruská štátna pedagogická univerzita, Uralská federálna univerzita a ďalších.

Obzvlášť rozsiahlo je zastúpená vedecká a vzdelávacia literatúra o ruskom jazyku, kultúre a umení, histórii, sociálnych vedách, psychológii, filozofii, ekonómii a práve. V knižnici sa nachádza beletria, náučná a populárno-náučná literatúra; učebnice a učebné pomôcky; slovníky ruského jazyka, referenčné vydania, encyklopédie. Systém navyše obsahuje rozsiahlu knižnicu médií - banku multimediálnych informácií, ktorá obsahuje audio a video materiály.

Prístup do systému a plným textovým verziám vydaní je možný bez akýchkoľvek obmedzení - 24 hodín denne, 7 dní v týždni, z akéhokoľvek zariadenia. K dispozícii je bezplatná mobilná aplikácia.

Ak máte otázky ohľadom práce so zdrojom alebo potrebujete pomoc či poradenstvo, kontaktujte kurátorku projektu: riaditeľka pre rozvoj Kutuevová Vita Viktorovna, tel. 8-800- 555-22-35 (klapka 145), mob. +7927-136-67-15, v.kutueva@iprmedia.ru