Русская версия Slovenščina English

Slovenský kozmonaut Ivan Bella predstaví sériu kníh „Slovensko zhora“

Celkom 40 kníh z edície „Slovensko zhora“, vydanej počas dvoch pandemických rokov, predstaví 7. mája na leteckej výstave v Piešťanoch prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella. Ako informoval letecký fotograf a autor nápadu knižnej série Milan Paprchka, Bella knihy symbolicky posype leteckým palivom.

„Knihy vydané za posledné dva roky nemohli byť slávnostne predstavené knižnému svetu z dôvodu pandemických obmedzení. Som veľmi rád, že sa úlohy krstného otca môjho duchovného dieťaťa zhostil môj priateľ, prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella,“ povedal Paprchka. Tu je niekoľko titulov z knižnej série pod názvom „Z neba“: „Deti a okolie“, „Glohovec“, „Trnava“, „Rimavská Sobota“, „Senec“, „Komarno“, „Gelnica a Sabinov“.

Prezentácia knihy je naplánovaná na otvorenie Leteckého festivalu. Na leteckej show sa predstavia aj dva špeciálne fotolietadlá slovenskej výroby Viper SD-4, ktoré slúžia na letecké snímkovanie panorám Slovenska, Česka a susedných krajín. Boli z nich urobené aj letecké snímky, ktoré nájdete v knihách „Slovensko z neba“. Čitatelia sa tiež budú môcť stretnúť s členmi autorského a leteckého kolektívu.

Zdroj: RTVS Autor: Marian Ganev,