Русская версия Slovenščina English

Deň otvorených dverí pre malých umelcov a hudobníkov sa konal v Ruskom centre v Bratislave

 Dňa 2. novembra 2021 sa v Ruskom centre v Bratislave pri Európskom fonde slovanskej písomnosti a kultúry konal Deň otvorených dverí tvorivého ateliéru spevu a hereckého umenia „Vták ohnivák“.

Moderátori stretnutia – sólista Slovenského národného divadla Vladimir Strelcov a sólistka ansámblu donských kozákov – folklórnej skupiny Voľný Don Nadežda Bulanova. Umelci priblížili pôsobenie v Bratislave, porozprávali o koncertnej činnosti, o svojom vnímaní základov ateliéru spevu a hereckého umenia.

Potom na malých účastníkov a ich rodičov čakali nezvyčajné tvorivé dielne, počas ktorých mali hostia možnosť nacvičiť cit k rytmu a koordináciu, vnímanie hudby, a osvojili si nové, tvorivé spôsoby komunikácie a interakcie jeden s druhým. Prítomných samozrejme očarili nádherne hlasy interpretov a deti sa smelo zapojili do živej hodiny spevu.

Dospelých účastníkov zaujala a zatiahla do diskusií interaktívna prednáška Vladimira Strelcova o moskovskom ľudovom nárečí. Prítomní sa dozvedeli o rozdieloch, ktoré sú medzi súčasným spisovným ruským jazykom a moskovským nárečím, predovšetkým v oblasti slovnej zásoby a slovotvorby.

Na záver stretnutia bolo oficiálne oznámené otvorenie ateliéru spevu a hereckého umenia „Vták ohnivák“, zároveň dospelí a deti srdečne poďakovali organizátorom a sólistom za podnetné stretnutie a tvorivú atmosféru.