Русская версия Slovenščina English

V Bratislave sa konalo tvorivé posedenie s autorkou knihy My igraem/ Hráme sa Oľgou Goč

Dňa 18. marca 2024 sa na Súkromnej základnej slovensko-ruskej škole v Bratislave konalo stretnutie žiakov a učiteľov so spisovateľkou Oľgou Goč.


Olga Goč je verejná činiteľka a autorka kníh v ruštine a slovenčine My igraem/ Hráme sa a Sladké bobule. Na Slovensku každoročne prebiehajú detské divadelné predstavenia na motívy jej rozprávok. Stretnutia detí s Oľgou Goč sú vždy sviatočným dňom, keď sa dejú zázraky a objavujú rôzne zaujímavosti.

Oľga oboznámila deti so svojou tvorbou, porozprávala im o tom, ako vznikajú príbehy a prečítala básne z vlastnej tvorby.  Predstavila tiež svoju nedávno vydanú knihu My igraem/ Hráme sa. Kniha učí deti spoznávať svet okolo seba, vážiť si priateľstvo a milovať svoju rodinu.


Takto sa o stretnutí vyjadrila samotná spisovateľka: „Atmosféra na stretnutí bola príjemná. Žiaci a ich pani učiteľka Nadežda Valerjevna ma prijali v srdečnej a radostnej nálade. Spočiatku ma deti zvedavo pozorovali, zaujímalo ich totiž, kto som a čo som im prišla porozprávať. Po zoznámení deti ožili a otázky sa len tak sypali. Každý chcel rozprávať o sebe, o svojej rodine, o svojich domácich zvieratkách. Bolo to zábavné a veru hlučné!“


V závere si deti vyrobili originálne darčeky, na ktoré nakreslili obrázky básní z knihy.

Na záver stretnutia Oľga zaželala deťom, nech sa dobre učia, tvoria, fantazírujú, veľa čítajú a kamarátia sa.