Русская версия Slovenščina English

Seminár o literárnom preklade "Ruská klasika vo svetovej kultúre"

Milé kolegyne a milí kolegovia,

Ruské centrum pri Európskom fonde slovanskej písomnosti a kultúry v Bratislave vás pozýva na účasť na seminári o literárnom preklade „Ruská klasika vo svetovej kultúre“, venovanom 200. výročiu narodenia veľkého ruského spisovateľa Fiodora Dostojevského.

Podujatie organizujú Centrum ruského jazyka a ruskej kultúry pri Tráckej univerzite Démokrita (Fond „Russkij mir“) a Vysoká škola prekladu Moskovskej štátnej Lomonosovovej univerzity. Seminár sa koná s podporou Odboru jazyka, literatúry a kultúry krajín Pričiernomoria pri Fakulte humanitných štúdií Tráckej univerzity Démokrita a Medzištátneho medziuniverzitného magisterského štúdia „Psycho-pedagogické, didaktické a medzi  kultúrne prístupy v humanitných vedách“.

Seminár „Ruská klasika vo svetovej kultúre“ sa bude konať dňa 14. decembra 2021 a sa uskutoční v hybridnom (prezenčnom a dištančnom) formáte. Po skončení seminára dostanú účastníci certifikáty.

Záujemcovia o účasť na seminári musia vyplniť prihlášku a zaslať ju na emailovú adresu info@ruscentrekomotini.gr.

Termín zaslania prihlášky – najneskôr do 10. decembra 2021.

Viac informácií spolu s tlačivom prihlášky nájdete na odkaze: https://www.ruscentrekomotini.gr/index.php/ru/anakoinoseis/108-ob-yavleniya/286-seminar-po-khudozhestvennomu-perevodu-russkie-klassiki-v-mirovoj-kulture?fbclid=IwAR2-uetdjPgz3bhw1F6i-FGwEwIHI9PXI8g6HXAPRoquPNbP-hmlf8hZ_4s