Русская версия Slovenščina English

VÝSTAVA KNÍH: "OSOBNOSŤ. TVORBA. ŽIVOT."

Európsky fond slovanskej pisomnosti a kultúru a Ukrajinsky fond slovanskej pisomnosti a kultúru usporiadali 23. januára 2023 vernisáž výstavy na tému: „Osobnosť. Tvorba. Život“. Výstava je venovaná 90. výročiu knižnej edície cyklu Život pozoruhodných ľudí.
Séria "ZhZL" je historická a životopisná kronika venovaná ľuďom, ktorých činy a myšlienky sa menili, menia a budú meniť tento svet k lepšiemu. Knihy zo slávnej série sa stali neoddeliteľnou súčasťou života ľudí, ktorí čítajú.
Publikácie série "ZHZL" informujú čitateľa o etapách života a diela spisovateľov, básnikov a významných osobností kultúry, vedy, ich spolupracovníkov a priateľov, ako aj o najdôležitejších udalostiach ruských dejín. Toto je encyklopédia ľudských obrazov a psychologických typov, učí filozofiu a rozvíja empatiu k rôznym ľuďom, príbehom, osudom.
Autori neoceniteľne prispeli k formovaniu sebauvedomenia mnohých generácií a my na nich s vďakou spomíname. Séria ZhZL žije, vyvíja sa a neustále sa dopĺňa už viac ako desať rokov. Toto je najväčší bestseller 20. storočia a súčasného storočia. Ľudstvo má a vždy bude mať osobnosti, na ktoré môžu byť súčasníci a potomkovia hrdí. Toto sme chceli povedať našim hosťom.
Vernisáže výstavy sa zúčastnili hostia nadácie, krajania s deťmi, študenti jazykových kurzov. Našim hosťom sme priblížili históriu vzniku knižnej série, autorov a zaujímavé biografie známych osobností. Hostia výstavy využili možnosť požičať si na čítanie niekoľko kníh tejto série z našej knižnice.