Русская версия Slovenščina English

Slovenský tím dostal ocenenia za účasť na Medzinárodnej online olympiáde v mentálnej aritmetike

Dňa 27. júna sa v Ruskom centre pri Európskom fonde slovanskej písomnosti a kultúry konalo slávnostné udeľovanie cien účastníkom slovenského tímu, ktorý sa zúčastnil Medzinárodnej online olympiády v mentálnej aritmetike «Аkira Battle – Invázia čarodejov».

V dňoch 6. a 7. júna malí matematici z krúžku „Mentálna aritmetika“, ktorý funguje v Ruskom centre, ukázali svoji sily a talenty.

Celkovo sa turnaja zúčastnilo 200 žiakov zo škôl mentálnej aritmetiky z 15 krajín sveta: z Ruska, Slovenska, Ukrajiny, Bieloruska, Estónska, USA, Bulharska, Kazachstanu, Arménska, Nemecka a ďalších.

 Andrej Skorobogač je vedúcim slovenského tímu. Takto sa prihovoril oceneným účastníkom: „Hlavným cieľom podujatia je spojiť milovníkov mentálneho počítania z celého sveta bez ohľadu na vek, štátne občianstvo a úroveň majstrovstva. V roku 2020 sa konala prvý online olympiáda, na ktorej naši účastníci boli zaradení do skupiny ŠAMPIÓNOV, a jedna účastníčka sa dostala do skupiny SUPERŠAMPIÓNOV. Tento rok dve naše účastníčky, Eva Bondarenková a Sofia Tazevá ukázali obdivuhodné výsledky a postúpili do skupiny ŠAMPIÓNOV, k čomu im dnes gratulujeme!“

Deti s radosťou zdieľali tak svoje pocity, ako aj ďalšie plány postúpiť do finále Medzinárodnej olympiády v mentálnej aritmetike – 2022“. Pre dosiahnutie vysokého výsledku bude príprava účastníkov prebiehať v špeciálne zariadenej počítačovej miestnosti s použitím moderného programového vybavenia a interaktívnych technológii.