Русская версия Slovenščina English

Konferencia na tému «Priemyselná stratégia Slovenska pre 21. Storočie»

Dňa 31. marca 2022 sa v Európskom fonde slovanskej pisomnosti a kultúry uskutočnila vedecká a praktická konferencia na tému „Priemyselná stratégia Slovenska v 21. storočí“.
Organizátormi konferencie boli Verejné združenie „VyReZ“ a Slovenská asociácia absolventov vysokých škôl.
Základom konferencie bola prezentácia unikátnej knihy inžiniera Luboslava Khabana s rovnomenným názvom. Autor je odborníkom na medzinárodný obchod, obchod a strategický marketing. Počas svojej 42-ročnej odbornej praxe pôsobil dlhé roky ako zahraničný obchodný zástupca Česko-Slovenska a Slovenskej republiky vo viacerých krajinách, hovorí po anglicky, španielsky, portugalsky, rusky, taliansky a nemecky.
Autor vypracoval podrobnú štúdiu o súčasnom stave odvetvia, identifikoval nedostatky a navrhol stratégiu rozvoja. Novým ekonomickým programom zásadnej stratégie by mala byť reštrukturalizácia slovenského priemyslu v prospech exportu slovenských výrobkov do iných krajín pod značkou MADE IN SLOVAKIA! "Slováci by mali využiť a nepremárniť tento jedinečný a vzácny HISTORICKÝ ČAS, ktorý sa už nikdy nevráti!"
Konferencia sa niesla v uvoľnenej tvorivej atmosfére. Moderátorkou a tvorkyňou príjemnej nálady bola novinárka a kultúrna osobnosť Anitsa Shkodova. Dobrotivý charakter v sále podporila vokálnym prejavom známa speváčka Monika Stanislavová. Zástupkyňa Slovenskej asociácie absolventov vysokých škôl Ljubica Blashková ako organizátorka podujatia nenechala nikoho bez dozoru, tak účastníkov konferencie, ako aj hostí.
Téma knihy vzbudila skutočný záujem. Po autorskom príhovore zazneli početné otázky, prebehla odborná diskusia.
Na záver oficiálnej časti konferencie sa o kvalite výskumu vyjadril generálny sekretár OZ VyReZ Peter Martak, ktorý hovoril o vydaní knihy a odporučil ju pre odborníkov.
Účastníci konferencie poďakovali autorom a vydavateľovi, podpísali sa a užili si rozhovory.